Сонця й дощу калейдоскоп

А хмарка - то карета дивна,
Дощик, мов кучер з батогом,
Шмагає коней що є сили,
Щоб вони мчали всі бігом.
 
Та розсипали, розсипали
Прозорі крапельки навкруг,
А сонечко до них торкалось,
Ніби казкових срібних струн.
 
Чудова музика лунала
Сонячна, світла та легка
І промінці затанцювали,
Золотом зблиснула трава.
 
Не намилуєшся ніколи
Природи витвором таким,
Дня весняного дивом з див -
Сонця й дощу калейдоскопом.
 
2016 р.