Тільки схлипує струмочок

В рівчаку на дні глибоко
Щось тихесенько дзюркоче.
Була річка повноводна,
Залишився лиш струмочок.
 
І несла вона всі води
Так далеко в море синє
Та долала перешкоди,
Бо була могутня й сильна.
 
Міць її забрала спека,
Люди також забруднили,
То ж тепер вона далеко
Мандрувать не має сили.
 
Тільки схлипує струмочок,
У рівчак сльоза стікає,
Ніби всім сказати хоче,
Врятувать його благає.
 
2019 р.