Життєдайний дощ

Зранку день погожим був та світлим,
Раптом линув дощ, мов із відра,
Його сіра та густа завіса
Сонечко закрила й неба край.
 
Краплі танцювали по калюжах,
Землю напували досхочу.
А вона давно чекала дуже
Цього життєдайного дощу.
 
Щоби силу дав їй хліб родити,
Аби всіх нагодувати ним.
Буде хліб - то й пісні нашій жити.
Йти, весняний дощику, іди.
 
2015 р.