Чом ти, доленька, мені

* * *
 
Чом ти, доленька, мені
Все життя згубила,
Всі яскраві вбила дні,
Щастя розчавила?!
 
Чом забрала ти моє,
Істинне кохання,
Все, що мав, і все, що є,
Стерла без вагання?!
 
Чом нічого, крім журби,
В серці не лишила,
Майже всі, душі скарби,
Іншим роздарила?!
 
Та нема у тебе сил
Все в мені згубити,
Бо я маю пару крил
Й хист – людей любити!