Песня пра бездаглядны хлапчуку

Пача́ў я жыць (Малы́м Жыцьцё) ў трушчобах гарадскіх
І добрых слоў не чуў спаўна́.
Калі́ вы ла́шчылі дзяцей сваіх -
Прасіў пад’е́сьцi, замярзаў (ме́рзнуў я)…
Сустреў мяне -- ты позiрк не хава́йІ
Бо я ні ў чым, ні ў чым не ві́нава́ыт.
 
За што, вось/вам, (За што вы) кі́нулі мяне, за што?
Дзе мой ачаг? Дзе мой начлег?
Ды вам свая́цтва не прызнаць маё
(Не прызнае́це ро́днасьць вы маю́),
А я ваш брат, я - чалавек…
Вы вечна моліцес’ сваім багам,
Багі́ жа вашы ўсё дару́юць вам.
 
Край хмарачо́саў і раско́шных віл,
I з во́кнаў б'е – сляпу́ч-святло́.
Вось (О), мне калі́ б (каб-каб) хоць раз набрацца сіл,
Вы да́лі б мне адка́з за ўсё…
Адкрыйце дзьверы, людзі, я - ваш брат.
Бо я ні ў чым, ні ў чым не вінава́т(-ы).
...
 
Вы маці ласкі ро́дных ведалі,
А я не знаў, і толькі ў сне... --
Ў маіх дзіцячых марах залатых
З'яўлялас’ Маці часам мне…
О, мама, мне калі б знайсьці́ цябе, --
Не так i го́ркi быў бы лёс мой вед...
Мой горкiм лёс не быў бы горкiм мне.
 
---
© Marinka, 2020
 
Оригинал:
 
Песня о беспризорном мальчишке
 
Я начал жить в трущобах городских
И добрых слов я не слыхал.
Когда ласкали вы детей своих, ---
Я есть просил, я замерзал...
И, увидав меня, не прячьте взгляд,
Ведь я ни в чём, ни в чём не виноват.
 
За что, вот, бросили меня, за что?
Где мой очаг? Где мой ночлег?
Не признаёте вы моё родство,
А я ваш брат, я – человек…
Вы вечно молитесь своим богам,
И ваши боги всё прощают вам.
 
Край небоскрёбов и роскошных вил,
Из окон бьёт слепящий свет.
Вот, если б мне хоть раз набраться сил,
Вы дали б мне за всё ответ…
Откройте двери, люди, я – ваш брат.
Ведь я ни в чём, ни в чём не виноват.
 
Вы знали ласки матерей родных,
А я не знал, и лишь во сне… --
В моих мечтаниях детских золотых
Мать иногда являлась мне…
О, мама, если бы найти тебя, ---
Была б не так горька моя судьба…
Была б не так горька моя судьба.
 
---
Submitted to LT by NinaDolmetcherin on Sun, 30/03/2014 - 16:55
 
Аккорд, LP 1974
Из к-ф «Генералы песчаных карьеров»;
Музыка: Л. Оливейр;
Русский Текст: Ю. Цейтлин;
(Также:
Старые песни о главном 3
34:39 -- 38:57+)
 
___
Нина! Мариш! Я --- слегка ещё ТУТ! С Вами!!!
(Как и всегда --- немножко и "где-то ТАМ"... Чуть и без... ....)