Зiмнiя вёсны...

Зімнiх ветру --- блу́дным ў памяці́,
Сны Вясны́ – перапэ́ўныя ( перарва́ныя/перапы́нены).
Ды чаму ж вы не раста́неце,
Скро́нях на́-ах… --- йільдзі́нкі пе́ршыя?
 
Ма́рыў (Думаў) я --- вясна не скончыцца,
Салаўі́ная, сі́няя...
‘Ле падкра́лас‘ Адзіно́таю ---
Ды бяско́нцая, зі́мнiя(-яя́).
 
На́дта ўра́зумах -- ме́рцi Нам (позна мы),
Што ж i шма́т намі стра́чана…
Навальні́цай асма́лена (абпа́львана),
Не цвiце́ раслі́на ча́с другі́.
 
Ўсiх дарог… -- разыхо́дзяцца,
Толькі крок -- старано́ю ў бок.
А вясна ды не ве́рнецца,
Мы з табой паро́ўны-я/(недзь) віно́й.
Было столькі сонца юнага,
Як вясною пакла́дзена.
Ўсё аддам табе, не думаю.., --
Што Вясна міну́ла -- за́ адну́-уу.
 
Ты скажы ў адказ мне праўду, так!:
Дакара́й, на́ват злуй мяне!
З кім цяпер ты вёсны -- свя́ткава́ць? --
Невясёлыя, зімнiя?
 
Усе дарогі сам-хо́дзяцца,
Толькі крок ты на ў бо́к зрабі.
А вясна згу́б(i)лас’ (згу́бна) про́рваю,
Мы з табой віно́й --- паро́ўныя.
Ро́ўна быць. Ро́ўны(-я́) Мы!..
 
---
Оригинал (но и с грузинского?!)
Akkord ( Аккорд)
Featuring artist: Ансамбль «Мелодия»
Album: EP 1974 (2B)
 
Зимние вёсны
 
Зимний ветер бродит в памяти,
Сны весенние прерваны.
Почему же вы не таете,
На висках льдинки первые?
 
Думал я, весна не кончится,
Соловьиная, синяя …
Но подкралось одиночество
Бесконечное, зимнее.
 
Слишком поняли поздно мы,
Что же нами потеряно.
Опалённое грозами,
Не цветёт второй раз дерево.
 
Все дороги расходятся,
Только шаг сделай в сторону.
А весна не воротится,
Мы с тобой виновны поровну.
 
Было столько солнца юного,
Как весною положено.
Всё отдам тебе, не думая,
За одну весну прошлого.
 
Ты скажи в ответ мне правду лишь:
Укоряй, даже зли меня!
С кем теперь ты вёсны празднуешь
Невесёлые, зимние?
 
Все дороги расходятся,
Только шаг сделай в сторону.
А весна не воротится,
Мы с тобой виновны поровну.
Поровну. Поровну.
 
---