Беладона

Belladonna
от UFO
 
О, Беладона! – Ды нiко́лi! – (Каб…) Бо́лю..
Мож, звар’яцеў я ўже, цi я… каб за́раз – шалёны.
Адчы́нена (Раскрытае) нядба́йна -- ляжыць пiсьмо…
Цiшыню нi спало́хаеш (Бродзiш/Ходзiш ты ў цiхаты́, кро́кам)…
I чай – духмяны, в’ецца ў нос...
 
Не дастаць, нi абняць ---
(Як?..) Ненавiдзець сумела так?
Не дастаць-панаваць,
Ненавiдзець --- губляеш так…
 
Страсцi быў прылiў.., ты --- iмя́… славу́т- («пайдзi»)!..
Персты (Пальцы) атру́чваны --- шыпы́… пралiуны́ (-м) дажджу́!
Стры́мана ты ўсмехайся,
Ты ж --- грацыя!.. …. …..
За́раз патрэ́бна ж уцячы́ мне (зні́кнуць… Помнiш: )
Мой твар --- з табой?..
(Трэба ўцячы́ мне, цi ты ўспомнiш ---
Мой твар… Заўжды…)
(За́раз мне трэ́ба зні́кнуць.., помнi ---
Мой твар… Заўжды…)
 
Нi дастаць, не абняць ---
Ненавiдзець сумела так?
Нi дастаць-панаваць,
Ненавiдзець --- згубляеш так?..
 
Не дастаць, не абняць ---
Ненавiдзець… сумела так?
Не дастаць-панаваць,
Ненавiдзець --- губляеш ўраз?..
 
---
© Marinka (LT), Masha, 2019