Облітає цвіт духмяний

Облітає цвіт духмяний
Заглядаю квітам в очі-
Вранці, скупанi в росі,
Сплести візерунки хочуть
Вишні в дончиній косі.
Поруч янгол ходить сніжний
Береже ваш мирний сон.
Жінці сниться лицар ніжний...
Лиш не спить мій батальйон...
На долоні - лялька з ниток,
Повітрулей я назвав.
Мирних спогадів відбиток-
Братик менший надіслав!
Облітає цвіт духмяний,
Сніжно-біла заметіль
Стелить килимок весняний
Міріадами хотінь.
Пролітають Повітрулі,
Сиплють цвітом з ніжних крил.
Про життя кують зозулі.
Гне веселку небосхил.  
Знов весна, мене чарує
І мовчить мій автомат,
Хай злякають Повітрулі
Грім війни і вий гармат!
 
Лялька-мотанка "Повітруля"