ДРАНА СІТКА

ДРАНА СІТКА
Тягне воза, шкандибає
Схудлий кінь до того краю,
Де у прірві геть зникають
І надія, й хто блукає.
 
Довгий шлях возами битий
Бачив "бабцю" та й "корито".
Кожен день голодні люди
Скрізь питають, — краще буде?
 
Ні, не буде, — каже "рибка",
Доки драна в морі сітка.
Риба в сітку попадає,
Та крізь дірку упливає.
 
Втім не чують люди "рибку",
Закидають ту же сітку.
Коні ледве тягнуть ноги,
Вкрай важкі у них дороги...
 
Nikvoron 16.01.2020