любовь-мухаббат(тадж)

любовь-мухаббат(тадж)
Гирифтам аз зимистон ман сафеди
Гирифтам аз хуршед нури тобон
Гирифтам аз- бахор гули садбарг
Гирифтам бар каф мехри борон
 
Гирифтам махмали гулхои садбарг
Гирифтам бар калб мехри Шуморо
Бо хама ин ман мухаббат парваридам ..
Хар баргашро бо мехр парваридам
 
Гирифтам бар каф оби даре
Басе гуфт у киссахои ширин
Бар Шумо гуям як порчаи он
Ки он дорад накхати форами ишк
 
Гирифтам боз каламу когаз
Гирифтам харфи шоми зимистон
Харфи роз бо сузи дил навиштам
Ки когаз шуд бо ман хамовоз
 
Гирифтам аз шом мехрубони
Гирифтам аз шаб мавчи эхсос
Гирифтам ман завки зиндагони
Ки товонаш буд ин шеъри эхсос .
 
Махфират Шукухи
16,36