Мiнск –патрыёт, мiратворац.

Паркi твае i бульвары
Тонуць у фарбах заўжды.
Як закаханыя пары,
Ззяе наш Мiнск малады.
Мiнск – горад мудры, магутны
Ў шчасцi i мiры жыве.
Гонар за горад славуты
Песняй за межы плыве.
 
Свiслач наш Мiнск авiвае
Лентай ў дзявочай касе.
Сонечным светам мiгае
На iзумрудай траве.
Свiслач наш Мiнск авiвае
Лентай у русай касе.
Песню сталiцы спявае
Аб непаўторнай красе.
 
Ў зеленi Мiнск патанае,
Пахамi вабяць сады.
Горад наш край услаўляе,
I сцеражэ рубяжы.
Мiнск - патрыёт, мiратворац,
Сэрца Радзiмы маей.
Цёмныя хмары адолець
Зычыць планеце сваей.
 
_-------------------
 
Сiняю лентай ў дзявочай касе,
Свiслач павольныя воды нясе.
Хвалямi лашчыць свае берагi,
Песнi спявае табе, дарагi.