Василе Войкулеску_Современник (пер. с румынского)

Vasile Voiculescu / Василе Войкулеску (1884—1963)
 
Contemporan
 
Nu mă-nspăimântă cerul, nici pământul;
Pe unul calc, pe celălalt îl străpung;
Sunt slab, sămânţa care-o suflă vântul
Pe stepele vieţii îndelung,
Dar el mă suflă unde vreau s-ajung!
 
Chiar dacă eşti la infinit de mine,
Dar ştiu că eşti şi-Ţi cat Împărăţia,
Nu-mi mai trăiesc în nimicnicia.
O, Doamne, sunt contemporan cu Tine
Şi sunt contemporan cu Veşnicia.
 
Современник
 
Не клевещу на небо и на землю;
И здесь хожу, стремясь за облака.
Я слаб, как веемое ветром семя,
Рассеянное в жизненных лугах.
Куда хочу, туда несут ветра!
 
И даже, если Ты недосягаем,
Я знаю, что Ты есть и есть Твой рай.
Я не живу ничтожными мечтами,
Мне ныне современником мой Царь,
А я Ему совечником предстану.
 
3.01.2020.