Пора осіння

Над рікою туман, мов димок сіруватий,
Бо вода іще тепла, повітря вже зимне
І почав іще дощик дрібний накрапати,
Це пора така нині похмура осіння.
 
Сонце викотиться гарбузом жовтуватим,
Промінці розсипать буде золотом в небі.
Ось тоді і туман почне вмить розтавати,
Лише хвильки малі цілуватимуть берег.
 
2019 р.