намехохам.. -не хочу (тадж.)

намехохам.. -не хочу (тадж.)
Аз ин дуне рафтанро, ки мехохад. ?!
Намехохад ,намехохад
Бо хама сардию мехрубонияш
таркашро касе намехохад ,намехоҳад!
 
Чи ширин ...аст бахори у !
Чи ширин лаҳзаҳои ӯ
Бо он шабхои мехрубонияш
Бо сабохи умедбахшаш ,бо равохи дилошубаш !
 
Аз дуне рафтанро
касе намехохад,намехоҳад !
То дами охир .. дар калб
Кас умеди зиндаги дорад
 
"Чи ширини умр.. !"
бигуям ман ба сад мазмун !
Шириниро фахмидам ,
чашидам ман акнун !
Ширин басе шарбати таги чоме!
Он ..чоми умр ....
Ба кадри ширинии он
расидем мо акнун...
 
Аз дуне рафтанро
касе ..намехохад ,намехохад !
Вале ин рохро
дигар кардан ... намеояд
Гар марг ногузир бошад...
,онро кабул хохам кард
Сипос, бар умри ягона,
шукри онро ба сар буда ...
 
Махфират Шукуҳӣ
10.21
11.12.2019