Вечерняя, в тишине, песня...

Вечерняя, в тишине, песня...
Са зборніка “Косаўскі зшытак”.
 
Сардэчная песня...
 
Заціхлі працы…
Звечарэла над сялом…
СтарАя бабка песню павяла ў цішЫ,
пра Час,
калі сямнаццаць ёй былО,
з каханнем –
якое немагчыма затушыць…
 
Пад яблыняй сядзеў я,
на двары,
і пра жыццёвы шлях,
пад песню бабкі,
думаў…
Жыццёвы шлях бабулечку стаміў,
і вечар крышачку змарыў…
Шчаслівым сумам
плыве над вёскай бабкін успамін…
*+*
надвячоркам, пад Антонаўкаю, ля калодзежа, з цыгарэткаю, у Косава...