Я впізнаю тебе за тишею...

Я впізнаю тебе за тишею...
Як сховається день мишею,
Й місяць в небі зірок насіє,
Я впізнаю тебе за тишею,
Так мовчати ніхто не вміє.
Білий лід розцвіте на камені.
Теплі вікна засяють густо.
У моєму складнім екзамені
Всі питання якісь безглузді.
І нехай та печаль буде злішою,
І безсиллям думки скуті,
Я впізнаю тебе за тишею,
Основною твоєю суттю.