СУМ
Прийшла загарбна ніч –
Крилом важким накрила
У небі світить диск,
Луни-Відьмачки, білий.
Милується в воді
Забутої криниці.
Хитає темний ліс
Самотній вий вовчиці.
Ой луна яка ж – біла, біла
Біль на пагорбі з краю сіла,
Доки була луна ціла –
Все вовчиця вила.
На краю села стоїть хата,
Теж у цю ніч спокій не знатиме,
Погляд луни у вікно зазірнеться,
А зранку господар вже не проснеться.
Ой рано, по долі, тобі дівчино
Випало вдітись у чорну хустину
Вузькою тропою піти до криниці,
Холодному тілу принести водиці.
Ой луна знову – біла, біла
Біль на пагорбі з краю сіла,
Доки була луна ціла –
Все вовчиця вила.