Свобода

Свобода
Коли настають
Невеселі часи
І гідність здають
Без бою,
Уперта свобода
Іде у ліси,
Де чистить
Стареньку зброю.
Довкола танцює
Непроханий страх,
І сумнів у спину
Дише,
Бо стільки манкуртів
Лишилось в містах,
Страждати за них
Навіщо?
Та виграє хто
Із нечистим війну
Й оберне на крапку
Кому?
І чиститься зброя
За тих, хто ціну
Нарешті складе
Усьому.