Подарунком

Я прийшла тобi подарунком,
Несподiваним (випад долi),
Вуст торкнулась легким цiлунком,
Щоб забув ти смак слiзної солi.
 
Щоб все сiре - набуло колiр,
Наче райдуга цвiт залишила,
Щоб весняними зграями - мрiї
До садиби злетiлись, полишенi.
 
Та не вмiв ти коритись небу,
Був не навчений, чи вагався -
Розгорнув мою душу навпiл.
(Мов папiр дарунковий рвався).