Нічниця

Якщо твоя ласка,
Подивись в мої очі
І нехай вже годинник б 'є дванадцять опівночі –
Я не сплю,
Я не сплю.
 
Б' є в маленьке віконце
Вітром змучене гілля,
Від негоди затоплене наше рідне подвір 'я –
Ти не спиш?
Ти не спиш.
 
А чи причина – негода,
Що вирує за стінами,
Раніш міцними і білими,
Такими теплими стінами?
 
Видно з ' їхав зовсім дах!
Чи накаркав провісник- птах,
Нам з тобою безсоння,
В криках гучних ворон' їх –
Не заснути…ніяк.
Не заснути нам ніяк.
 
Тож пробач мені –
Страшне безсоння,
Блукає воно в вині,
Нескінченної метушні,
Днів,
Один без одного.
Пробач мені -
Цю негоду,
Та не можу я більше так, щоб комусь в угоду…
 
12.07.19