В состоянии хандры

В состоянии хандры
Ў знаходжанні хандры.
 
Пад вечар завітаў у госьці Сум.
Сядзім на Лоджыі.
Пьем каву.
Смалім цыгарэты...
 
На горад хмары шэры дождж трасуць,
ля тэлебачара сядзіць мая кабета.
 
Уцюрылася ў нейкі серыял,
пра нешта там,
што мне і нецікава...
Паклікала, і я каб зазірнуў.
Я не пайшоў,
са мною Сум,
і цыгарэта з кавай.
 
Цячэ павольна думкавы настрой,
разшмыганы,
як хмары ў небе...
 
Сядзім расслабленна, утрох –
Ноч, Сум, і я.
І нам нічога не патрэбна.
*+*
вечар, кава, Лоджыя, Сум...