Чуєш запах свободи?

Чуєш запах свободи?
Чом стоїш?
Чом від остраху змок?
Чом забув тихе слово
«спасибі»?
Чуєш запах свободи?
То Бог
на прощання тобі
видав вибір.
Залишити хотілось
сліди?
Чи трапунків здавалося мало?
Чуєш запах свободи?
Іди.
І відвіт не забудь.
Для фіналу.