Волога ніч. Від світу втеча...

Волога ніч. Від світу втеча...
Волога ніч. Від світу втеча.
Цікаво. Затишно. Незле.
На тротуарах порожнеча,
у неї знову дефіле.
Хитає дощ ліхтарні плями.
Гуде у ринвах джерело.
Душа вертається до тями
(давно її там не було).
Бажання вистигли, пропащі.
Немає подвигу й гріха.
І навіть час роззявив пащу,
та від утоми позіха.