Хроники Рода

Хроники Рода
Хронікі Роду.
 
На акеньца сеў маё
Воран…
І давай пужаць мяне
горам…
-Ой, што здАрыцца з табой,
хутка…
І не дзесьці там –
тутка…
-Дурань, дурань ты,
Воран…
Бо, няма нідзе таго
гора,
каб магло мяне яно
зьвесьці…
Гэта згінеш хутка ты,
дзесьці…
А ў мяне ўжо ўзраслі
Дзеці…
Па жыццю бягуць мае
Ўнукі…
Адзінота ў цябе,
глюкі…
Бо, жывеш ты без сям’і,
Воран…
Сам сабе сябрук ты,
і вораг…
*+*
(*пужаць – пугать; здАрыцца – случится; хутка – скоро;
дзесьці – где-то; сябрук – друг)