ВІТЕР

ВІТЕР
Вітер влітку як осінній у вікно влітає,
Уночі зіркою в небі свічечка палає.
Дує, хоче загасити зірку в хаті вітер,
Та не змозі зло робити, двері бо закриті.
 
Хоч тремтить маленькій вогник, — мов метелик грає.
Вередує злющий вітер, — зірка в хаті сяє.
Погуляє понад дахом, в димарі упреться,
Та високо в небо темне соколом зів'ється.
 
Доля дбає, зірка сяє, хоч вітри гуляють.
Покружляють біля хати, вранці повтікають...
Не судилось розбишакам лихо заподіять,
Вогник в душах де палає, про великий мріять...
 
Nikvoron 04.08.2019