Иллюзия Забот

Ілюзія клопатаў.
 
Зацягнула кругавЕрць
спраў нязробленых…
Можа плюнуць,
ды й сядзець,
крыху згорбленым?
 
Мо, маўляў,
жывы я ледзьве…
Працай дужа стомлены…
Адчапіціся! Ня лезьце!
Чуць прылёг – успомнілі !
 
Ды, і справы адпачнУць...
Не згніюць, не зваляцца !
Скарг ад іх нам не пачуць,
то – з чаго ж мне маяцца ?
 
А я на справы пагляжу.
Працы план – нялішняе.
І пакуль я паляжу –
справы зробіць іншыя...
*+*
раніца, Лоджыя