Германіку, ну як на небесах?

Германіку, ну як на небесах?
Германіку, ну як на небесах?
Усі герої вічності з тобою,
Що славу здобули собі в боях,
У тім’я поціловані судьбою?
Чи зручно там, без болю і хотінь?
Душа твоя нарешті спокій має?
Бо ворог твій не відкидає тінь,
А тінню сам без пам’яті блукає.
Яким він є, маловідомий край?
Напевне там щодня велике свято?
А от про сина… краще не питай…
Про те тобі не треба зовсім знати…
 
 
 
Германік Юлій Цезар Клавдіан – видатний римський полководець І ст., онук Марка Антонія та батько Калігули.