Найважчий (тягар)

Найважчий (тягар)

Аудиозапись

Є своя правда в блуканні під’їзними сходами,
є нотки шарму у прагненні взяти вину.
Ти губилась тінями, тунелями і переходами,
тож німі подорожні лишили тебе одну.
 
Місто надто велике – не зміряти і не ковтнути.
У пульсуючих венах розсипана каторжна млість.
Вибір зроблено. (Хочеш чи ні цього чути.)
Серед тіні околиць мінятимеш розпач на злість.
 
Пересилюй серед перехрестя тривожну дрож
в час, як відчай у грудях занадто глибоко шкребе,
просто згадуй, що навіть в найдальшу подорож
ти візьмеш із собою найважчий тягар – себе.