Вiдгук до дня народження Ліни Костенко

Вiдгук на вiрш Лiни - "Крила"
 
Не ламайте люди добрi, iншим людям крила!
За спиною тi – широкi, бiлi, мов вiтрила,
Пiднiмають душу в небо – на полiт, до мрiї,
Де фантазiї кружляють, де натхнення вирiй.
 
Ой, не гнiть, силою злоби, начепив кайдани,
Бо безкрилi люди носять смутки на майдани,
Бо безкрилi люди бiллю по землi волочать,
Бо коли ламають крила – рани кровоточать.
Бо безкрилi люди – на вiки калiки,
Не загоять шрами тiї жоднi в свiтi лiки.
 
Намагайтесь, люди, чемно зберегти живе,
Бо вiд радощiв зростає пiр'ячко нове –
Вiд любовi, вiд турботи – випрямляться крила –
Як на янгола походить з крилами людина!
 
Ліну Костенко називають поетом епохи. Її вірші та проза завжди викликали інтерес читача. При цьому поетеса стала визнаним майстром української поезії. Костенко також є лауреатом Шевченківської премії, премії імені Олени Теліги, премій Антоновичів та Петрарки, нагороджена орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. А ще вона –почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів. 19.03 - вiдсвяткувала свiй 89-ий день народження.