Тобі розкаже осінь...

Тобі розкаже осінь...
Тобі розкаже осінь,
Чому холодне літо,
Таке холодне літо,
Серед пустелі.


І ти тоді побачиш,
Як тане через сито,
Так стрімко через сито,
Життя в пастелі.
 
Такою сірой буде,
Життя мого світлина,
Життя мого картина,
В світі від нині.


Та ти колись почуєш,
 Як йде моя година,
Біжить моя хвилина,
 Пливе у царство тіні.

Залишитись забуде,
 Сказати вже не встигне,
Як любить вже не встигне,
Коли така потреба.
 
І плакати не буде,
За тим що в небі згине,
За тим хто в небо лине,
Йому уже не треба.