Ах, маjн яхантавыj Вацкыль!

Ах, маjн яхантавыj Вацкыль!
Ось табе сце сцані граблі зь
 
Я тут взев бы зары падлыj
І забыв бы нафік прамо!
Так улад мні оддыхаты ш
Помагае гындэ банда.
 
Я но вздумав сіно скласты
Хоть кудыся ексь в сараjчыц,
А тут натэ: вам моторчык
Ны хатіцца пад уха бык?
 
О, ханкы якыjі справны!
Ты но выjды шо патправіць,
Как аны уv вам ны j ф храпку зь
Прамо музычку, ты бачыш?!
 
Ну, да шо там! – каvэ маты. –
Прам-такы ты головастыj,
Шо ны выдырvыш ударыj
По мозгах, дывы, гы, Баjім?
 
О так во і гублять лярвыj vь
Навытькыj у нашых пташок:
Колокольчык гата ш гадам,
Шо ва школку запрашаець.
 
Так от мы тут і vываго сь:
То вдруг хмара впэрыть зграбно,
То згрыбуть во гындэ дЯблыs
Маjнэ каjфову v усядзьБу ш.
 
...ну, от гэ v вvэ сіновальчык,
Шо пуд яблонё згараець