ЄДИНА РАДІСТЬ У СІМ'Ї

ЄДИНА РАДІСТЬ У СІМ'Ї
І має очі, та не бачить.
І вуха є, — не чує він, —
Коли дитини матір плаче,
Що їсти нічого, утім
 
Всі чує оплески з екрана,
Партійні бачить прапори,
І обіцянкам рад Іване,
А донька каже, — чи дурний?
 
Ні, навпаки, — вітає долю
За те що змалку на землі,
Старенький трактор знов у полі
Гуде і в ранку, і вночі.
 
Дідусь колег вітав і шану
Партійним з'їздам віддавав.
За те що дбають про Державу,
За те що Бог життя не взяв.
 
А донька плаче, та сміється,
Єдина радість у сім'ї, —
У тата серце досі б'ється,
На жаль, матуся у землі ...
 
Nikvoron 07.06.2019