мир (дуне -тадж)
Аҷаб ширин аст дунё
Аҷаб зебо ..хар барги гул
Аҷаб , бо сад умед
Дунёро ҳаст шукуфтанҳо!
Аҷаб он ,ки ояд субҳ...
Аҷаб,рӯз ояд бо рушной
Аҷаб- шабнами рӯи гул
Зи рӯшноӣ шуда осмонӣ ..
Аҷаб ...як ҷахон дорам
Дар он .. як заррае ҳастам
Аҷаб, дар дунёи одамӣ
Аҳён-аҳён хаст одамгарӣ
Ачаб як ҷаҳон дорам..
Ба ширинӣ нест уро ҳамтое !
Аҷаб як дунё дорам
К-он сахтгири..беҳамтое !
Чун чашмаҳо пурҷушам
Сухан дар дил лабрез аст!
Вале, аз осмони хашмгинаш
Метарсам ,ман хомушам
Аҷаб як ҷаҳон дорам
Дар он як заррае ҳастам. .
Махфират Шукӯҳӣ
8,45
09.06.2019