ЗЕМЛЯКАМ

ЗЕМЛЯКАМ
Успомніце пасёлкі:
Арол, Чырвоны Рог,
Дзе дружныя сяброўкі
Таптала пыл дарог.

Красуні-маладзіцы,
Не адарваць вачэй!
Салдаткі-удавіцы...
І талака дзяцей.

Як працавалі ў полі,
Дзяцей з сабой вялі.
Не елі хлебца ўволю,
Хоць мелі мазалі.

Жаночая сяброўка-
Салёная сляза!
Салдатцы было горка,
Ды выжыла яна.

Жанчыны-працаўніцы:
Як склалася жыццё?
Жадаю пакланіцца
За дабрыню, за ўсё.

Няхай хтось узгадае
Нялёгкія гады,
Няхай з нас кожны знае,
Як вы жылі тады.

Няхай шуміць калоссе
На родненькай зямлі,
Каб весела жылося,
Каб памяць збераглі!
1996г.