МінскіЯ ХРОНіКі.
Калі ў небе Беларусі
"страказа-вяртушка" дрынсціць,
кожны ведае,
што мусіць –
шурык-пан ляціць кудысьці.
Аглядае "Свае" землі:
дзе - пасевы,
дзе – пакосы,
дзе забраць – што не даелі…
Наш мясцовы "пан-хрыстосік".
"Нашы" ўсе грахі і беды
"на сябе ўзваліў і цягне",
быццам мы тут і ня ведаем,
што з-за яго мы ў гэтай багне…
Самастойнасці высновы
затапталі - свінні…
гады...
Несвядомасць роднай мовы -
развяла народ з "уладай"...
Прагрымела...
Дзесьці ўвысі...
Галаву задраў,
гляжу... а надыць?
А можа ж нешта хто замысліў -
каму гадасць,
каму радасць!
Бліскануў нябесны хакер
сярод хмарачак,
здалёк...
То - к дажджу,
ці нейкі снайпер
расхрыстосіў верталёт?
І чыя ж была "вяртушка",
што наклікала ўрагоў?..
Хтосьці ж зьверху з дзікім жахам
ўшчэнт,
не па сваёй ахвоце…
…і ржавеюць жалязякі
разам з шурыкам ў балоце.
Ой,
цячэ, цячэ рачушка,
паміж гразкіх берагоў...
*+*
(багна - бездонное болото, прорва)
вечар, Лоджыя