Імгненне...

Імгненне...
Дзяцінства Край
заўжды
у снах з’яўляецца…
Калі,
ўжо ты даўно не малады,
і падыйшоў да старасці,
і сэрцам,
да мясцін сьвятых,
з журбою цягнешся -
напіцца Там
крынічнае вады,
з неверагоднай прагнасццю…
Няма нічога вышай гэтай "маласьці"…
…вунь, бегла воблака кудысь,
дык і яно
над гэтым Краем
затрымалася…
*+*
ноч, кава...