Răscolesc din amintiri...

Tristă-i inima din piept,
Am să uit de-această lume,
Ce mă lasă fără nume,
Și mă lasă să mă pierd.
 
Răscolesc din amintiri,
Printre timpuri,printre spații,
Din trecutele iubiri,
Doar eșecuri de speranțe.
 
Taină și policromie,
Și poveștile dau valma,
Zădărându-mi insomnia,
Mă vrăjește încă toamna.
 
Peste ierburile toate,
Ce se-aștern până în zare,
Zbor spre țări îndepărtate,
Numai păsări călătoare...
 
Anton Barbu 31.08.2018