ІДЕ ВІЙНА…НЕ ДЕСЬ В ЧУЖІЙ КРАЇНІ (АТО)

ІДЕ ВІЙНА…НЕ ДЕСЬ В ЧУЖІЙ КРАЇНІ (АТО)
Привіт ,татусю…Ти під небесами…
Покинув наш вкраїнський гарний край.
У мене залишИлась тільки мама,
А ти ,наш голубе, злетів в солодкий рай…
Похмурий день…Туман все накриває.
Котяться сльози ,наче водоспад…
Як привезли тебе я пам`ятаю…
Лежав ти в домовині ,між лампад…
Змарнілий ,із запалими щоками.
Виною всьому прОклятий тиран!..
Тепер ,рідненький ,спатимеш роками,
Не вижив ти від смертоносних ран.
 
Сумую я…Люблю тебе без тями!
Ніколи не забуду цю війну!!!
Як страшно голосила тоді мама,
Коли поліг від куль… у полину.
Приїхав потім, звінчаний квіткАми,
На грудях руки , десь біля хреста.
На сон благословенний вже віками…
Тепер твоя домівка - висота…
В сорочці із мереживом-ниткАми,
Що у святкові дні лиш одягав…
Її ,мов талісман ,пошила мама,
Щоб Бог тебе завжди оберігав.
 
Та лихо ,що роками тут панує,
Простих людських не визнає чеснот.
Війна усе не перший рік руйнує,
І нищить український наш народ.
Іде війна..не десь в чужій країні-
На нашім Сході ворог оселивсь.
На гідній, славній ,рідній Україні,
Орди лихої змієм притуливсь…
Святую землю рушить-розриває,
Та насмерть б`ються наші земляки,
І день ,і ніч від зла нас захищає
Вкраїнський дух, славетні воякИ.
 
Не бійся ,тато, зброю не складемо!
Боротись будем, поки стане сил.
Сатрапа з Батьківщини проженемо,
Світлішим , вищим стане небосхил.
В серцях людських ніколи не загинуть,
Хто захищав вкраїнський наш народ.
І наших душ довіку не покинуть!
Вони лиш гідні вищих нагород!
*. *. *
…Ну все ,татусю , час тобі злітати,
Передавай привіт усім мій щирий.
Дівчатам,хлопцям, всім нашим солдатам,
Полинув хто в блаженний вічний вирій…
 
11.05.2019р.