***

Ти будеш мені писати,
Що будеш мене кохати,
Що кохатимеш вічно,
Що будеш зі мною вічно.
 
А я піду на війну
І буду боротися за свободу.
Я гадатиму, що ти мене чекаєш
І вночі гірко плачеш.
 
Та не знав я,
Що кохана моя
Не таке вже й вірна.
О, як про це дізнаватися гірко!
 
Вона парубка знайшла,
З ним до річки пішла.
Він їй в коханні зізнався,
А вона в нього закохалася.
 
А раніше ти писала мені,
Що нікого не потрібно тобі,
Що я для тебе один,
На цілому світі один.
 
А я сяду з котом
За письмовим столом,
Він буде мурликати,
А я буду його музи писати.
 
І навіщо ті дівчата,
Що стрибають, як жабенята?
Краще вірного друга знайти,
Кота смугастого завести.