"Гоголівська ніч"

Ти дивишся на піч
І перед тобою розгортається гоголівська ніч:
Відьма, що летить,
Чорт, який ніколи не спить...
За вікном - хуртовина,
В хаті тебе зігріють чай та малина.
Ти книгу береш
Та із захопленням читаєш,
Сторінки Гоголя перекидаєш
І очей не відриваєш.
Ти не помічаєш,
Як сам стаєш
Гоголівським персонажем,
Його містичним героєм.
За вікном сніг починає бушувати,
Вітер завивати.
Перед тобою картина розгортається -
Гоголівська ніч починається.