Молитва

  До Тебе, Господи єдиний
Направлю всі свої думки,
Знаю я багато в чому винний
Не раз заходив не на ті стежки.
 
До Тебе я звертаюся з молитвою,
До Тебе руки простягну
І голову, святою водою политою,
Перед Тобою я схилю.
 
Не про себе я благаю,
Душі спасіння не прошу:
Мене не пустиш ти до раю,
Та й в пекло сам я не піду.
 
Тобі молюсь я за країну,
Де виріс я і народивсь,
Де дід знайшов мій домовину,
Де я на небо вперше подививсь.
 
Молю Тебе за свій народ,
Йому Ти розуму додай,
Додай йому людських чеснот
І на землі - збудуєм Рай.
 
І кожен хай собі живе
На тій він мові розмовля,
Яка з душі його пливе
Бо він і є сама Земля.