Благородний бій

Країна на колінах, кажуть, що вже встає!
Мати ж ховає сина, мати все сльози ллє…
Дитина в Інтернеті, а їй всього лиш два,
Країна обирає, як наголошувать слова...
 
Реформи є в освіті та в медицині теж...
Де якісні вакцини? А їх нема! Авжеж!
Країна європейська отримала безвіз -
А гори все лисіють, вирубується ліс.
 
Новатори, таланти народжуються тут,
Але все закордоном працює даний люд.
Країна демократів, де правильні закони,
Та захисту чекати вже краще від ікони.
 
Багата ця країна і на дівочу вроду,
А пенсії мізерні... Як вижити народу?
Козацька історично, боксери - чемпіони,
Та гинуть зараз в полі захисників мільйони.
 
Всі хочуть жити краще, нікуди не тікати.
Щоб діяли закони їх людям треба знати!
І починати з себе, сім'ї, друзів, дітей -
Не впаде мана з неба, не прийде Прометей.
 
Відстоювати гідність і чесність треба тут.
Правда в пріоритеті - то справедливий суд.
Країна не існує, коли нема народу.
Самосвідомість краще введемо всі у моду.
 
Бо та країна сильна, котру любить народ,
І знає обсяг правил, обов'язків, свобод.
Коли ти можеш краще, роби, лишень не стій!
Ця боротьба за мрію. Це благородний бій.
 
©Кошурба Христина