Евгения Янищиц Насквозь видят сердечные боли...

с белорусского
 
Как отметки веков, как пожитки,
Что не скроет тумана колпак, -
Легендарные кони и свитки,
Чистой кровью расписанный флаг.
 
Наши плечи в боях не ослабли.
Вихрь невзгоды коварен, хитёр.
Камышами - железные сабли
Над ущельем былинных озёр.
 
Наши силы в буранах и бурях
Только крепли желаньем горя.
...Необутые славы котурны
И возвышенный дух бытия.
 
Песня, Правда - бесценные слитки
(Чужеземцев пусть манят рубли).
Легендарные кони и свитки.
Всё разбужено гулом земли.
 
На поверке стоим. На контроле
Расщепляют и камень, и лёд,
Насквозь видят сердечные боли
Калиновский, Купала, Народ.
 
Яўгенія Янішчыц
...I прасвечваюць нашыя сэрцы
 
Як адбіткі вякоў, як набыткі,
Што не ў сілах здалець і смуга, —
Легендарныя коні і світкі,
Вышываная — кроўю — сцяга...
 
Нашы плечы ў баях не паслаблі,
Хоць крышыў іх нягоды віхор.
Чаратамі — сталёвыя шаблі
Над прадоннем былінных азёр.
 
Наша моц гартавалася ў буры,
На гарачых кастрах пачуцця.
...Неабутыя славы катурны
Пры высокім дыханні жыцця.
 
Песня й праўда — бясцэнныя зліткі
(Чужакам хай пасвецяць рублі).
Легендарныя коні і світкі —
Ўсё разбуджана гулам зямлі!
 
На паверцы стаім, па праверцы,
Растапляючы камень і лёд.
I прасвечваюць нашыя сэрцы
Каліноўскі. Купала. Народ.