Ах, хто ж нам кашы взварыть!..

Ах, хто ж нам кашы взварыть!..
Прошлы уфсі ж наравк
 
Ажны на місяць раньшыj
Прышла до нас высна.
А мы всэ топым баньку:
О-ёj! Прохладно спаць!
 
Куда тут да ападыщ:
Апомніца нікак,
Шо трэ, мо, j сінк згрыбаты
Да во клёнов лістка.
 
А граблі-та зламаны вж!
А сфаркы jды достань!
Усі ж ужэ заняты
Почынкамы кумБаjн.
 
А маты вые: даj мні
Хоть ровырка, шо дамк!
А він тут во с цыпамы ж,
Бы j з соскамы «пасаж».
 
Ну, думав, шо я j сам, гыj,
Поладю мелоч всяк.
Да ны j в ютуб ны влазыв,
Шоб шось зробыты влад.
 
І шо то я быз Папкы,
Да і быз Мамкы цап…
Спірва ж спытаты надо б:
Чы в добрыj час взалкав.
 
Ну, думав: я ж вжэ j барін,
Ек хата во своя зь.
А тутака: а натэ –
Всэ рвэцьця j пополам!
 
І ек жэ мні зобраты
Сухыjі травы в ям?
Мо, вы ля мні пудскажытэ?
Чы Ваенга яка?
 
Ваеннная ж пара вжа:
Во, Сонцэ в Баранах!
А сёні j дэнь 9-j.
А гэто, можэ, Марс?
 
Шо?! Ха! Луна пузата?
Да что нам, лаборам!
Мы ш в Рыловіч запхалысь.
І онь: сплашноj рылакс!
 
Ны нада ш напрагаты
Аж цілу банду псарнь.
Ныхаj мінають даты
Тіп Нанічкі зь БрігВадзь.
 
Бо j сам я з Бріхаспаті
Но j спав бы до пол-дня.
Старыj став! Гультаястыj!
Оно б до Гульчатаjк.
 
Эх! А кругом прыкрасно!
І хтось крычыть в потьмах.
Журавыль на журавліх
Скыдаjіця в канавць…
 
Ну, паска, паска завтр!
 
...а хтось чыкае Васьк,
Во глянь