Генеологічне дерево

Предкі наші у дерева цього --
Міцне кріння, опора у нього!
Хоч давно в землі спочивають,
Але й досі багато чому нас навчають!
Стовбур дебелий --
То батькі не скорені наші --
Матусі й папаші!
Ми ж -- гілля грубіше
Гнемось од лихої негоди лИше!
Наші діти --то є тоньші віти,
Яких життя важке хитає посвіту!
А бруньки на гіллі --
То онукі милі,
Що невдовзі розквітнуть на сонці
Чудовтми квітками!
Аби лише довелося
Дожити того нам із вами!
І побачити в цвіту
Пишне дерево з роками!