Сліпий дощ

Сліпий дощ
диптих
 
1.
Сонячне вогнище палко-злотисте
Посеред неба.
Крадеться полудень в срібнім намисті –
Дощику треба!
Мокру хустинку над радісним світом
Струшує хмарка.
День без турбот і без сумнівів літо.
Тихо і парко.
Котиться, котиться хвиля зелена –
Легіт у травах.
Іскри ромашок і бризки ромену –
Сяйво ласкаве.
Крильцями грає жовтавий метелик,
Струшує росу.
Сонце стікає і медом, і хмелем,
Чарку підносить.
 
2.
Цей дощ, сліпий і п’яний…
Як з ярмарку крамар,
Шукає в океані
Із синіх-синіх хмар
Перлини й діаманти
У сонячнім вогні –
І нумо продавати
Намиста чарівні.
Снує він срібні сіті.
Від неба і до трав –
І вже над цілим світом
Веселий грім заграв,
І пісня в’ється хмелем
Від трав і аж до хмар,
А млин небесний меле,
І сонце сипле жар,
Щаслива, квітне знову
Замріяна земля,
А райдуга підкову
Над літом нахиля.
 
02.04.2019