Зимние книги (на украинском языке)

Зимние книги (на украинском языке)
Хай заметіль за вікнами, та є книжки зимові…
У них усе, що мріється, і мариться, і сниться
Тут сонячно-волошково сміється кожне слово,
І книжка ця надійніша, ніж в кулачку синиця:
 
Чи білий день за вікнами, а чи лілова сутінь,
Коли сміятись хочеться або нахмарить туга,
Вона з тобою ділиться, і радиться, і суті
Шукає – кличе віршами десь за чарівним пругом…
 
Тож хай завжди за вікнами в глуху зимову пору
Горить свіча над книгою, душа хай зірку світить
Над ніжною сторінкою – там, де рядки прозорі,
Де вірш легкий торкається до уст, що пахнуть літом
 
21.12.2018