Беларусам. А ХТО ТУТ ЖЫВЕ?

Беларусам. А ХТО ТУТ ЖЫВЕ?
(“А хто там ідзе ? “
Янка Купала).
 
Кожны год, пасля зімы,
прачынаецца Прырода.
Мы – чакаем навінЫ,
год за годам…
Мы – чакаем перамен,
для жыцця народа.
А Улады – ўсё падлей,
з кожным годам…
Мы – чакаем ад жыццЯ
Лёс неабыякавы.
А ўсяго-та набыццЯ –
дуля... з макам...
Мы – жадаем для людзей
шчасця роўнаважкага.
А – няма яго нідзе!
А – няма ж яго…
Кожны ж год,
пасля зімы,
прачынаецца Прырода.
...і калі ж
прачнёмся мы,
звацца каб – Народам?
*+*
ноч, Беларусь, Лоджыя, кава, цыгарэтка...