Хроники ПсихПокоя

Хроники ПсихПокоя
МіНСКіЯ ХРОНіКі. ХРОНіКі ПСіХПАКОЯ.
 
**ПсихПакой -бел. - ПсихПалата -русск.
Пакой -бел. -(1. Спокойствие; 2.Отд.помещение для успокойствия) русск.
 
Сродак сувязі – "мабІла".
Месца сУстрачы – завулак.
Самагонка – зАмест піва.
Лапці з лыка – за абутак.
 
Нешта ж дзеецца у Сьвеце...
Дзесьці там, далёка дзесьці...
Трэба ж гэта нам "абтрЭсці"...
 
Сродак сувязі – паклікаць.
Месца збору – за гарожай.
Кол з гарожы – супраць Ліха.
Зместа твараў – нашы рожы.
 
Нешта ж дзеецца ў Амерыцы...
Там тарнады-гады верцяцца...
То зляцяць, то зноўку вернуцца...
 
Сродак сувязі – бутэлька.
Месца “форума” – лагчына.
Проста напівацца – нельга.
Тут патрэбна – каб прычына.
 
Нешта ж дзеецца ў Еўропе...
Крызіс там – усе "у жопе"...
Нам – за еўрапейцаў клопат...
І таму – ў магАзін, шопінг...
 
Сродак сувязі – у пузе.
Сродак дыспутаў – мацёрны.
Сродак довадаў – валтуззе.
Сродак міру – песня хорам.
 
Што там дзеецца ў Амерыцы...
Што там дзеецца ў Еўропе...
Тут, у нас – ўсё спраўна дзеецца...
Беларусы ўсе - "ў сіропе" !
 
Сродкі сувязі, і месцы...
Сродкі дыспутаў і боек...
Нешта,
штосьці,
з кімсьці,
дзесьці...
Нас ніхто ня зможа звесці ! ...
Беларусь – у псіх-пакое.
*+*
вечар, Мінск, Лоджыя