Дзень добры, гэты самы «мартны».

Дзень добры, гэты самы «мартны».
***
Дзень добры, гэты самы «мартны»...
Прынес паклон Вясне ад Лета!
І падаў ўсё ж той снег упарта...
Вясна - за небасхілам, дзе-та...
 
Ўцякае ад таго гарэзы,
Блукае что паміж сняжынак.
І адмяняе ўсе дыезы
Ў яго мелодыі сцяжынак.
 
А дзень той “мартны” ўсёж упарты!
Аблашчыў Дзеву прамянямі,
Ўключыў ад вераб'ёў шум-гам і
Сонца прыцягнуў вачамі.
 
Здавайся ты, Вясна-дзяўчына!
Не уцякай, будзь разам з намі.
Пралескі дорым – ёсць прычына –
Жаночы дзень не за гарамі…
---------------------------------------------
Ах, добрый день, тот самый «мартный» ...
Принес поклон Весне от Лета!
И падал все ж тот снег коварный...
Весна? - за горизонтом, где-то...
 
Бежит от шалуна-повесы,
И заблудилась меж снежинок.
И… отменяет все диезы
В его мелодии тропинок.
 
А день тот "мартный" всё ж упрямый!
И Деву обнял он лучами,
Включил от воробьев шум-гам и
Солнца ластится глазами.
 
Сдавайся уж, Весна-девчина!
Не прячься, выйди, будь же с нами!
Подснежник дарим - есть причина -
Ведь Женский день не за горами ...